Tarieven en Vergoeding

Vergoeding kosten dieetadvies per 1 januari 2023

De behandeling door een diëtist valt onder de basiszorgverzekering. Hierdoor heb je recht op 3 uur dieetadvisering, wat wel ten koste gaat via het eigen risico. Als het eigen risico op is, dan wordt het direct vergoed vanuit de basisverzekering.

Indien er een aanvullende zorgverzekering is, kan het zijn dat je daarin nog recht hebt op extra uren of een bedrag (raadpleeg je persoonlijke polis daarvoor). Voor kinderen tot 18 jaar geldt dat ze geen eigen risico hebben en dus altijd de vergoeding vanuit de basisverzekering hebben.

Ook kan er sprake zijn van een verwijzing vanuit de ketenzorg, in dat geval heeft u ook recht op 3 uur behandeling van de diëtist maar gaat dit niet via de zorgverzekering en dus niet van uw eigen risico af. Hiervoor is een verwijzing vanuit de huisartsenpraktijk nodig van de arts of praktijkondersteuner.

Onze praktijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. De kosten worden direct bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Hieronder vind je alle vergoedingen van de aanvullende verzekeringen (2023):

Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing, dat is Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) en wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Ook hiervoor geldt de 3 uur per jaar welke ten koste gaat van het eigen risico.

Meer informatie:

https://www.voedingscentrum.nl
https://www.maagleverdarmstichting.nl
https://www.iknl.nl

Praktijklocaties

Appingedam

Gezondheidscentrum Overdiep
Stadshaven 23
9902 DA Appingedam

Norg

Huisartspraktijk
Dr. S.A.A.B. Vaes
Westeind 16 a-b
9331 CB Norg

Oude Pekela

Gezondheidscentrum
“Het Dokhuis”
Raadhuislaan 47
9665 JA Oude Pekela

Scheemda

Huisartsengroeps-
praktijk Scheemda
Stationsstraat 15
9679 EA Scheemda

Winschoten

Dr. Hommesplein 25
9671 CZ
Winschoten